Tips til hva du kan gjøre i Oslo

Planlegger du Oslo- tur, men usikker hva du kan gjøre der?

Med lange shoppinggater og umiddelbar nærhet til flott natur, kan du kombinere storby med følelsen av å være i den dypeste skog. Er du mer opptatt av kunst og kultur, kan du vandre gjennom parker med utallige skulpturer eller besøke ett av byens mange museer. Få en smak av «syden» med en dukkert i Oslofjorden eller få ett innblikk i Norsk historie.

Hovedstaden tilbyr ett hav av muligheter og du er garantert å finne en aktivitet som passer deg og ditt reisefølge. Bo på hotell i Oslo med familien, kjæresten eller en god venn og skap fantastiske minner sammen!

Shopping

Jager du etter den nyeste moten og kjente luksusmerker, er Karl Johan eller Bogstadveien plassen for deg. Opplev en shoppingopplevelse utenom det vanlige i butikker som Burberry, Gucci, Loius Vuitton og Filippa K.

Ønsker du et alternativt shoppingstrøk er Grünerløkka verdt et besøk. Her får man alt av brukt og vintage, og Oslos gamle arbeiderstrøk bugner av koselige spisesteder og barer. Er du den som trenger litt av alt, anbefales ett av byens kjøpesentre.

Historie

Dra tilbake i tid og se hvordan vikingene levde på 800-tallet, eller kjenn på de nervepirrende årene under den tyske okkupasjonen under andre verdenskrig. Vikingskipmuseet på Bygdøy inneholder godt bevarte vikingskip og andre unike funn fra vikingtiden, mens museet på Akershus festning viser deg de viktigste begivenhetene fra 1940- 1945. Avslutt din historiske reise med å utforske ruiner av Oslos første bybebyggelse i gamlebyen.

Kunst og kultur

Se det beste av Edvard Munch på Munchmuseet eller samtidskunst på Astrup Fearnley. Nyt utsikt over byen fra Holmenkollen eller ta turen innom Sinnataggen som står i Vigelandsparken. Uavhengig om du er kunstfanatiker eller ikke, er Oslos varierende utvalg verdt å oppleve.

Natur

Vandre store brede stier eller utforsk nytt terreng i Østmarka eller Frognerseteren. Bad i idylliske omgivelser i Oslofjorden, og nyt den fantastiske naturen. Hovedstaden er omkranset av den flotteste naturen og gir deg den perfekte kombinasjon av storby og naturliv.