Hvis du er på ferie i en av de norske storbyene, som Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand eller Tromsø, vil du finne en verden av muligheter rett utenfor hotellet. Det kan være lurt å sjekke ut hva den offentlige turistnæringen anbefaler av aktiviteter i de forskjellige byene, dersom du trenger spesifikke tips. Visitnorway.no har mange gode anbefalinger du bør se nærmere på.

Shopping og butikker

Når du er på storbyferie, er det nesten en selvfølge å sjekke ut de lokale butikkene i området. I Norge har vi mange kjedebutikker, og disse kan du med fordel styre unna når du er på ferie. Sjekk heller ut de lokale perlene der unike ting selges! Kanskje du finner en liten designerbutikk med kvalitetsklær du kan bruke i mange år fremover? Sjekk også ut butikker som selger andre ting enn klær. Kanskje du finner en vase eller noe du kan pynte opp hjemmet med? Utforsk stedet du ferierer i, enten det er i en handlegate eller på et kjøpesenter.

Kafeer og restauranter

Dersom du shopper bør du ta deg en velfortjent pause på en av de lokale kafeene. Også her kan det være spennende å teste ut noen lokale perler, heller enn de store kaffekjedene som Starbucks og lignende. Ved å besøke lokale kafeer vil du kunne nyte en helt unik atmosfære, og samtidig støtte den lokale næringen. Om kvelden kan du ta turen til en restaurant som serverer lokale spesialiteter. Hvis du er på besøk i Bergen kan du kanskje teste ut den populære fiskesuppen som serveres på de fleste sjømatrestauranter? Eller kanskje du vil teste ut tørrfisk i Tromsø? Norge har mange tradisjonelle retter å by på, og alle landsdelene har sine egne spesialiteter.

Museum og kunst

Alle storbyene i Norge har også spennende kunst og museer du kan besøke. Slik kan du få et dypere innblikk i den lokale historien og kulturen på stedet du besøker.