Dersom du er på ferie i Norge, vil du oppdage at mange av hotellene er det perfekte utgangspunkt for deg som liker å nyte det naturen har å by på. Kanskje bor du rett ved en isbre, eller ved foten av et fjell? Eller kanskje du overnatter i en arkitekttegnet fjellhytte som gir deg mulighet til å gå rett ut på skitur? Landet vårt byr på fantastiske muligheter, og vi skal her se nærmere på noen av dem!

Utforsk fjell og skog

Store deler av Norge er dekket av skog og fjell, noe som betyr at du mest sannsynlig ikke trenger å bevege deg langt fra hotellet dersom du vil utforske naturen. Sørg for å ta med deg turutstyr når du pakker til ferien, slik at du har tilgang på nødvendige ting som fjellsko, termos, stormkjøkken, ryggsekk og sitteunderlag til gåturen. Liker du å fiske, kan det være lurt å pakke med seg en sammenleggbar fiskestang og noen sluker. Da kan du prøve fiskelykken i nærmeste fjellvann eller i fjorden.

Benytt deg av sykkel- og kanoutleie

På mange norske hoteller finner du mulighet for å leie for eksempel sykkel, kajakk eller kano, slik at du enkelt og effektivt kan utforske nærområdet på en miljøvennlig måte. Og tilbyr ikke hotellet slikt, er det gode muligheter for at andre aktører i nærheten tilbyr noe lignende.

Jakt og fiske

I Norge har vi gode muligheter for å bedrive jakt og fiske. Dersom du er glad i å jakte om høsten, kan du kanskje dra på en langweekend til et populært jaktområde. Sørg for å skaffe deg løyve til å jakte, og pass på å følge kvotene som er satt for små- og storvilt. Skal du fiske, er det viktig å kjøpe fiskekort dersom du skal fiske i ferskvann der dette kreves. Skitt fiske!