Stavanger er en by og kommune i Rogaland. Kommunen er faktisk en av Norges tettest befolkede kommuner. Stavanger er også hovedsete for oljeindustrien i Norge, og du finner dermed mange oljeselskaper som er basert her samt et oljemuseum. Stavanger har også en matfestival som arrangeres hvert år. Festivalen heter «Gladmat» og er blitt veldig populær de seneste årene.

Stavanger er preget av kystlandskap. I sør er landskapet nokså flatt og strekker seg ut mot Jæren, Stavanger er også en del av låg-Jæren. I nord ligger det mange bebodde øyer og man kan tydelig se at Stavanger by er knyttet til sjø og vann. Mange pendler fra øyene og inn til Stavanger.

Preikestolen

Preikestolen er en av Stavangers mest kjente attraksjoner. Tom Cruise har spilt inn en film her, noe som satte ekstra søkelys på denne kjente naturperlen. Mange som besøker Stavanger tar seg også en tur til Preikestolen. Man kan si at Preikestolen er Stavangers mest populære fritidsaktivitet.

Nordmenn som bor i nærheten tar seg gjerne en gåtur opp til fjellplatået som ligger 604 meter over havet. Turen tar ca 2 timer hver vei og byr på mye flott utsikt underveis. Turen er heller ikke for vanskelig, og man kan fint ta med seg barna på denne fritidsaktiviteten. I 2018 gikk over 300.000 mennesker til Preikestolen. Dette er en en perfekt søndagsutflukt dersom man smører med seg en liten matpakke og tar med en termos med kaffe eller kakao. Det kan derimot være lurt å gå til Preikestolen iløpet av uken dersom man har mulighet til det, i helgen kan det være mange mennesker i fjellet, spesielt om sommeren.

Fjord Cruise i Lysefjorden

Det er også mulig å ta et cruise inn i Lysefjorden for å se Preikestolen. Man vil da se Preikestolen nedenfra, som også er et flott syn. Selve turen er også en flott fritidsaktivitet, og tar ikke så lang tid. Båten kjører direkte fra Stavanger og inn i Lysefjorden. På veien kan man også se fosser og får virkelig se fjorden og de høye fjellene som omgir fjorden. Noen arrangerer også cruise hvor man i tillegg går tur til Preikestolen.