Nordisk design

Rene linjer, praktisk, behagelige farger, enkelt, solid, miljøbevisst og naturlig. Nordisk design er verdenskjent av nevnte egenskaper. Noen synes kanskje dette klassiske men likevel moderne, stilrene, gjerne litt retro, med alt i enten jordfarger og gråskalaen fra hvitt til svart, kan bli litt kjølig og upersonlig.

Alle de nordiske landene har kjente designprodukter, også her i landet, men danskene skiller seg kanskje ut som foregangslandet på nordisk design. Klokker, smykker, klær, interiør og møbler. Se for eksempel på møbler fra House Doctor, en symfoni av dansk design med egenskapene som nettopp karakteriserer det nordiske. Det klassiske, bohemske, med inspirasjon hentet fra midten av forrige århundre, blandet med moderne, funksjonelle og bærekraftige materialvalg bygget for å vare – tidløshet.

Mange foretrekker denne rene stilen i eget hjem, andre som nevnt, synes kanskje det kan bli litt upersonlig og hotellaktig. Heldigvis er det ingenting som er rett eller galt når det kommer til hvordan vi velger å innrede eget hus, de rene linjene kan brytes med fargesprakende kunst. Du kan jo for eksempel ta frem bohemen i deg, og lage dine egne kreasjoner. «Smaken er som baken» sa bestemor, når hun så noe hun ikke likte. Kanskje ikke et like stilrent utsagn, men diplomatisk nok til uttrykke hva hun mente. Delte meninger vil det alltid være, heldigvis, hadde vi alle hatt lik smak og meninger om alt, ville tilværelsen vært forferdelig kjedelig.

Moderne nordisk design bærer utvilsomt preg av de enkle, rene linjene. Ikke nødvendigvis kostbart. Verdens største møbelvarehus har sørget for tilgjengeligheten av nordisk design til de fleste verdenshjørner – selv om engelskspråklige spesielt, synes navnevalgene kan høres ut som man påkaller kraken eller monstre som hadde passet bedre inn i en fabelfilm.

Skal hjemmet, eller hotellet for den saks skyld, pusses opp og ominnredes, sett deg ned bak skjermen en ledig kveld, og se hva som finnes av stilig nordisk design. Kikk innom de danske designideene som ligger bak møbler fra House Doctor, som også inkluderer mye annet interiør enn bare møbler – til alle husets rom. Gi inspirasjon til drømmene og stak ut en plan for ominnredningen, tilpasset eget budsjett og behov.