Morsomme ting å gjøre i påsken

 

Er du også blant de mange som må tilbringe påskeferien hjemme og som savner det å kunne gå ut og spise? Sliter du med å få dagene til å gå og føler at du kjeder vettet av deg? Her er noen forslag til morsomme ting å gjøre.

Leke mesterkokk

Tilbring en dag på kjøkkenet til å bake, lage dessert eller prekevere det du måtte ha av grønnsaker og matvarer i kjøleskapet. Dette er aktiviteter som hele familien kan delta på og om du har en kjøkkenmaskin i skapet er også det en god hjelper, den kan for eksempel elte pizzadeigen mens du tilbereder fyllet. Eller du kan lage noen retter du aldri har prøvd før og invitere venner eller familie til også å lage hver sine spesialiteter. Da blir det ekstra spennende og du har også noen til å ta oppvasken.

Turist på ditt eget hjemsted

Du er kanskje skuffet over at påskeferien gikk i vasken, men hvorfor ikke late som om du er turist på ditt eget hjemsted? Hvor godt kjent er du egentlig i ditt eget nærområde. Ta med deg kameraet og gå på oppdagelsesferd, ta deg tid til å studere og lære mer om historien til for eksempel gamle bygninger. Når du kommer hjem kan du sette sammen et fotoalbum fra ekspedisjonen, eller til og med lage hjemmelagde postkort og sende til familie og venner, akkurat slik du ville ha gjort om du hadde reist på påskeferie et annet sted.

Planlegg en reise

Hvis du liker å reise, hvorfor ikke planlegge dine drømmereiser som du håper å gjennomføre en gang i fremtiden. Kanskje er det en tur til Australia eller Sør-Amerika? Bruk Google maps til å reise interaktivt og bevege deg rundt i alt fra små som store byer og langt ute i ødemarken. Google har forresten et spill der du kan konkurrere med andre i å gjette hvor du befinner deg. Du blir utplassert på et vilkårlig sted i verden og går rundt i omgivelsene for å samle ledetråder, for så å skulle sette knappenålen på kartet og merke hvor du tror du befinner deg – den som er nærmest vinner. Lærerikt og engasjerende!