Legg påskeferien til Sørlandet

Det nærmer seg påske og du har kanskje ikke noen lagt planer, eller vet ikke hvor du vil reise. Kanskje lei av snø og vinter og ønsker deg til varmere strøk men synes det er for langt og for dyrt, og at påsken er for kort til å dra til syden. Fortvil ikke, ta turen til Sørlandet der våren ganske sikkert har gjort sitt inntog når vi kommer så langt som til april.

Hvorfor ikke ta en rundtur på Sørlandet langs kysten, fra Stavanger til Larvik, innover landet og fjellovergangen på Haukeli som retur. Sørlandet har noen av de største helårsåpne campingplassene i landet, som flere ganger har blitt kåret til Norges beste. Det finnes gode alternativer til overnatting både med bobil, campingvogn, telt eller hytteleie. Enten du reiser med egen bil eller leiebil, har du muligheten til å utforske hele den vakre sørlandskysten. Hvorfor ikke ta deler eller hele oppholdet på et spa hotell i Larvik før du returnerer over Haukeli tilbake til Stavanger.

Fordeler med påske på Sørlandet

  1. Våren på Sørlandet kommer tidlig, så her har du faktisk anledning til å ta årets første bad. Flere utendørsbad på Sørlandet åpner nettopp i påskeuken. På solrike dager kan du også ta en tur på en av de mange strendene eller lune badevikene.
  2. Om du ikke har lyst til å tilbringe hele påsken i snø og kulde, men likevel har lyst til å stå på ski, så er det ikke langt fra kystbyene til de mange skianleggene på Sørlandet. Flere steder kan du komme deg opp i skibakkene på under en time og tilbringe dagen i slalombakken eller langrennsløypene, og kose deg på en terrasse ved havnen i en av de mange hvite sørlandsbyene på kvelden.
  3. Du kan ta deg en dagstur til Danmark med hurtigfergen, eller hvorfor ikke leie deg en flott lugar og nyt en litt lengre tur over Skagerak med god mat og underholdning ombord. På tilbakeveien har du også anledning til å handle taxfree, sikre deg et godt tilbud og en flaske vin å nyte som avslutning på påskeferien.