Hva skjer egentlig på et spa?

Drømmeferien er booket og du ser fram til en uke med totalt avslapping og spabehandlinger. Dersom du aldri har vært på et spa før, lurer du kanskje på hva du egentlig kan forvente? Et spa er enkelt forklart et sted der du kan få behandlinger med vann, noe som skal ha helsebringende og beroligende egenskaper. Som regel er det snakk om varme kilder eller mineralvann. I dag er et spa noe du ofte finner på luksuriøse hoteller som Farris Bad, noe som også går under betegnelsen spahoteller.

Behandlinger på spa

På et spa vil du kunne få en rekke beroligende og behagelige behandlinger, som massasje, vannterapi, rhassoul, fysisk mosjon og generell pleie av kroppen. Det er også mange spa som tilbyr sauna eller badstue, der du kan få varmen i deg og slappe fullstendig av.

Velg mellom ulike pakker

De fleste spa og spahoteller lar deg velge mellom forskjellige pakker når du bestiller et spaopphold. De billigste pakkene inneholder gjerne inngang til spa og sauna, mens de dyrere pakkene inneholder rhassoul-behandling, massasje og lignende. Det finnes ofte egne pakker beregnet på par, venninne-gjengen, utdrikningslag og lignende.

Slapp helt av!

Så snart spabehandlingen er bestilt, kan du møte opp og forvente å bli fornyet. Det er i hvert fall mange som føler seg 10 år yngre etter å ha vært på spa. Ikke bare kan du koble av fysisk, men også psykisk. Slipp alle bekymringer og nyt behandlingene fullt ut. Føl hvordan vann og varme virker beroligende på muskler, og slipp alle spenninger du har i nakke, rygg og skuldre.

Nyt et måltid eller to

På de fleste spa vil du kunne slappe av med et deilig måltid mellom behandlingene. I noen spapakker er mat inkludert, for eksempel fruktfat eller lignende, mens andre ganger må maten kjøpes ved siden av, som en tilleggskostnad.