Låne penger til en vellykket hjemmepåske

Mange sitter nå hjemme enten i karantene eller med hjemmekontor, og mange med småbarn som ikke får gå i barnehage eller på skolen. Mange er også blitt arbeidsledige eller permitterte som følge av lockdown, så det er ikke rart at det ble sett frem til en forlenget påskeferie på hytta som et lyspunkt i denne vanskelige situasjonen. Men nå blir dette altså ikke noe av for de fleste, og det ble heller ikke noe av påskeferien du bestilte verken i inn- eller utland.

Så hva skal man da ta seg til for å unngå å gå på veggene av kjedsomhet og bekymringer for fremtiden. Utenom å se TV, spille spill, lese bøker og ringe rundt til familie og venner, her har du 3 tips til ting du kan gjøre som både kan være hjelpsomme og kanskje lyse opp tilværelsen litt.

  1. Rydde
    Et rent og ryddig hjem gjør det lettere til sinns. Benytt tiden til å rydde i skuffer og skap, vask vegger og tak. Ta en skikkelig ryddesjau på loftet og oppdag overraskelser og gode minner som kanskje har lagt og støvet ned i årevis. Bestem deg for hva du skal kaste (når gjenvinningsstasjonene åpner igjen), og hva du evt kan selge eller gi bort.
  2. Økonomiske tiltak
    Økonomien bør også ha seg en rydding innimellom, og spesielt nå kan det være en god grunn for å se om du kan ta enkelte grep for å redusere de månedlige utgiftene. Sjekk om du kan få billigere strøm, telefon og forsikringsavtaler. Kvitt deg med eventuelle abonnement du ikke trenger. Kanskje har du kjøpt en app eller to du ikke bruker lenger, men som trekker noen kroner hver måned. Har du mange kan det faktisk utgjøre en god del. Flere banker tilbyr også nå avdragsfrihet på lån og du kan også vurdere om refinansiering av lån kan være noe for deg. På https://matchbanker.no/ kan du søke lån i flere banker samtidig og spare deg selv for tidkrevende arbeid.
  3. Planlegge en ny ferie
    Om du er blant de som har bestilt reise og fått den kansellert, sjekk om du får refundert pengene eller dekket utgiftene via reiseforsikringen. Sett deg så ned og planlegg en ny reise, ha det litt moro mens du ser frem til at livet skal normalisere seg igjen. Test ut reiseplanleggeren Travel Sygic, der du får en følelse av å reise virtuelt rundt i verden, kan planlegge dag for dag i detalj og besøke tusenvis av virtuelle attraksjoner verden rundt. Underholdning i mange timer.

God hjemmepåske!